Lika nekretnine

Varaju naivne uvelike

Objavljeno: 10.03.2023

GOSPIĆ - Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom i 40-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijevare.

Oni se sumnjiče da su se uknjižili na nekretninu i zemljište u Gerovu Tounjskom, u vlasništvu 75-godišnjaka iz općine Tounj, a lažnim obećanjima doveli su ga u zabludu da će isplatiti novčani iznos za nekretninu i zemljište i na taj način su ga oštetili za nekoliko tisuća eura.

Nadalje, osumnjičeni su od srpnja 2021. godine do veljače 2023. godine u više navrata uzimali novac od 55-godišnjaka iz Josipdola, kojemu su lagali da novac nose ženskoj osobi s kojom se oštećeni trebao vjenčati, a dio novca je uplaćivao na račun osumnjičene 40-godišnjakinje misleći da novac uplaćuje budućoj supruzi.

Oštećeni 55-godišnjak je na nagovor prodao radni stroj i osobni automobil nepoznatim osobama koje nikada nije vidio, a koji su postali vlasništvo osumnjičenih, te novac nije dobio jer su ga navodno predali ženskoj osobi s kojom se oštećeni trebao vjenčati i na taj način su oštećenog lažnim prikazivanjem doveli u zabludu i pribavili protupravnu imovinsku korist od više tisuća eura.

Protiv njih će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac su u Otočcu zaustavili osobni automobil ogulinske registracijske oznake kojim je pod utjecajem alkohola (1,92 g/kg) upravljao 26-godišnjak iz Plaškog. Vozač je uhićen, te je uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud gdje je kažnjen kaznom zatvora u trajanju do 15 dana.

PU ličko-senjska

 

 

Novalja.coom