Lika nekretnine

Policajci održali trening sigurne vožnje

Objavljeno: 06.05.2023

GOSPIĆ - Dolaskom ljepšeg vremena i povoljnih uvjeta za vožnju mopeda i motocikla   aktualizira se problem sigurnosti te skupine sudionika u prometu, koja je jedna od najugroženijih. Vozači motocikala i mopeda, nakon zimske stanke, nastoje nadoknaditi „propušteno vrijeme“, zanemarujući pri tome sigurnosne aspekte prometa, svoje neiskustvo ili eventualni gubitak prethodno stečene rutine u vožnji, ali i činjenicu da se i ostali vozači moraju priviknuti na njihovu ponovnu prisutnost u prometu.

Ujedno se zanemaruju i elementi osobne zaštite, te se tijekom prvih toplijih dana učestalije može zamijetiti vozače mopeda i motocikala koji ne koriste zaštitnu kacigu.

Policijski službenici motociklisti trening vožnju odradili su s pomoću čunjeva s kojima su se simulirale što realnije situacije s kojima se vozači motocikala inače susreću u prometu (tzv. slalom vožnja, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i zaustavljanje s motociklom, silazak s istog i dr.).

Skrećemo pozornost i ostalim vozačima na pojačanu prisutnost spomenute kategorije sudionika u prometu, odnosno, pozivamo ih na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet i prestrojavanja, a posebice na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom