Lika nekretnine

Za vikend dosta prometnih

Objavljeno: 08.05.2023

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je sedam prometnih nesreća, te su sve s materijalnom štetom. Prometne nesreće su se dogodile na području Novalje (3), Senja (2),  Korenice (1) i Otočca (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđeno je osam prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 26 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 7. svibnja u Korenici kod 51-godišnjaka (2,40 g/kg). Pošto je postojala bojazan da će on nastaviti s činjenjem prekršaja, izdana mu je naredba o smještaju u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te će protiv njega nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom