Lika nekretnine

Polaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplome

Objavljeno: 11.05.2023

Polaznicima 7. naraštaja obuke za razvoj vođa Središta za razvoj vođa “Marko Babić”, Zapovjedništva za obuku “Fran Krsto Frankopan” nakon završne 88 kilometara duge hodnje od Udbine do Knina u srijedu 10. svibnja 2023. na Kninskoj tvrđavi uručene su značke i diplome.

Na uspješno završenoj obuci polaznicima je čestitao izaslanik i posebni savjetnik ministra obrane Ivica Ušljebrka. “Znam da ste prošli šest tjedana teške obuke i da ste stekli nova znanja i vještine. Zato vas molim kad se vratite u svoje postrojbe da ta znanja i vještine prenesete mladim pripadnicima jer ste vi budućnost Hrvatske vojske”, rekao je Ušljebrka.

Zapovjednik HKoV-a general-pukovnik Boris Šerić polaznicima obuke čestitao je na uspješnom završetku obuke koja je okrunjena dvodnevnom hodnjom. “Kninska tvrđava kao simbol pobjede u Domovinskom ratu odabrana je za ovu svečanost. Uspješnim završetkom vrlo zahtjevne obuke došli ste do svojevrsne pobjede i time sebi i drugima dokazali da ste spremni izdržati sve napore koje se pred vas postave kako bi uspješno izvršili zadaću”, poručio je general-pukovnik Šerić.

Najboljim polaznikom sedmog naraštaja proglašen je skupnik Stipan Stažnik koji je nagrađen samokresom HS s posvetom načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

“Bez kolega i prijatelja s kojima sam prošao kroz cijelu obuku ovo ništa ne bi bilo ostvarivo. Radio sam najbolje što sam mogao i znao. To su prepoznali instruktori i ostali polaznici, ali svi su među nama najbolji”, s ponosom je rekao skupnik Stažnik koji naglašava kako će povratkom u postrojbu nastojati primjenjivati naučena znanja i vještine.

Izazovnu i vrlo zahtjevnu obuku  za razvoj vođa Središta za razvoj vođa “Marko Babić” završila su 44 polaznika sedmog naraštaja, među kojima i jedna žena, a njihovim završetkom do danas je obuku uspješno završilo 407 pripadnica i pripadnika Hrvatske vojske.

Svečanoj završnoj ceremoniji u Kninu nazočili su izaslanik i posebni savjetnik ministra obrane Ivica Ušljebrka, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Dražen Ressler, zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadir Valentin Skroza, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” brigadir Dražen Batrnek, prvi dočasnik Oružanih snaga RH časnički namjesnik Dražen Klanjec i drugi.

MORH / I.B. 

Foto: MORH / T.Brandt

 

Novalja.coom