Lika nekretnine

Malo se kralo, malo prijetilo, a mnogo sudaralo...

Objavljeno: 12.06.2023

GOSPIĆ - Noću, 9./10. lipnja nepoznati počinitelj je u Novalji iskoristio odsutnost Austrijanki i ušao u otključani apartman iz kojeg je ukrao novac. Policija traga za počiniteljem, protiv kojega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

U nedjelju, 11. lipnja 2023. godine u 2,45 sati u Perušiću su policijski službenici postupali po dojavi  26-godišnje Perušićanke, a koja je zatim  pod utjecajem alkohola vrijeđala policijske službenike i oglušila se na njihove naredbe. Ona je uhićena zbog počinjenog prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i uz optužni prijedlog dovedena u nadležni sud.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je šesnaest prometnih nesreća.  Dvije prometne nesreće su s dvije lakše ozlijeđene osobe, a dogodile su se na području Otočca i Gospića. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (6), Karlobaga (1), Korenice (3), Senja (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđeno je 12 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 10. lipnja u Ličkom Osiku kod 57-godišnjaka (1,72 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom