Lika nekretnine

Edukativna radionica o solarnoj energiji

Objavljeno: 13.06.2023

OTOČAC - Tvrtka Arc Energy d.o.o. poziva sve zainteresirane na edukativnu radionicu koja će se održati 30. lipnja u velikoj dvorani HGK – Županijske komore Otočac s početkom u 14 sati, kako bi se zainteresirane strane upoznale s učinkovitosti i isplativosti solarne energije. Radionica je namijenjena poduzetnicima, privatnim kućanstvima, investitorima, jedinicama lokalne samouprave. Očekivano trajanje radionice je oko 75 minuta.

Ova će se edukativna radionica sastojati od četiri dijela:

  1. Općenito o solarnoj energiji i solarnim sistemima, situacija u EU i Hrvatskoj, učinkovitost i isplativost solarne elektrane;
  2. Tehnički i operativni dio, kako funkcionira solarna elektrana, uvjeti i načini postavljanja elektrane;
  3. Natječaji i EU fondovi (poduzetnici, privatna kućanstva, investitori), banke i zeleni krediti;
  4. Investicija u proizvodnju, najam krovnih površina i zemljišta.

Tvrtka Arc Energy d.o.o., specijalizirana za poslove gradnje sunčanih elektrana po sistemu “ključ u ruke”, nudi usluge savjetovanja, projektiranja, ishođenja svih potrebnih dozvola u procesu razvoja projekta, montaže, ispitivanja, puštanja u pogon i održavanja. Inženjerski kadar tvrtke posjeduje dugogodišnje iskustvo u razvoju projekta obnovljivih izvora energije, te je upoznata s najnovijim tehnološkim rješenjima vezanim za sunčane elektrane.

Radionicu će voditi Jerko Kovačević, mag. ing. el., Hrvoje Pupačić, ing. el. i Željko Latinović, dipl.oec., stručni savjetnik za EU fondove i sredstva za sufinanciranje projekata.

M.K.

 

Novalja.coom