Lika nekretnine

Spašene osobe na SUP daskama

Objavljeno: 14.06.2023

SENJ - Dojava je u Lučkoj kapetaniji Senj zaprimljena jučer, 12. lipnja u 12.01 sati od službenika Policijske postaje Senj, koji su informirali o osobama na SUP daskama, kojima su nekontrolirano plutali morem prema sredini Velebitskog kanala, pod jakim udarima bure.

Iz nadležnosti LK Senj odmah po dojavi pokrenuta je akcija traganja i spašavanja, koordinirana iz MRCC Rijeka te u suradnji sa policijskim službenicima PP Senj, koji su putem radijske veze sa obale navodili spasilački brod senjske Kapetanije prema osobama u pogibeljnoj situaciji.

Prva osoba pronađena je u 12.37 sati, a nedugo potom iz mora je izvučena i druga osoba, dok su preostale dvije zatečene u blizini obale, izvučene iz mora na spasilački brod LK Senj nakon čega su svih četvero spašenih neozlijeđeni iskrcani u mjestu Sveti Juraj, u 13.13 sati, čime je ova akcija uspješno okončana.

Iz Lučke kapetanije Senj po završetku akcije traganja i spašavanja izvijestili su da su sve četiri spašene osobe gosti mjesnog kampa, iz kojega su se istog dana otisnuli SUP daskama u rekreativno veslanje, pritom ne znajući za moguće pogoršanje vremenskih uvjeta, koje ih je iznenada zateklo na moru – priopćava Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

M.K.

 

Novalja.coom