Lika nekretnine

Prometnih kao u priči

Objavljeno: 19.06.2023

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 14 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe teško ozlijeđene, dvije su lakše ozlijeđene, a 10 prometnih nesreća je s materijalnom štetom.
 
U petak 16. lipnja 2023. godine dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene i to: 

  • u 13,45 sati u Vrhovinama kada je 35-godišnja Vrhovljanka upravljala osobnim automobilom te prilikom pretjecanja motocikla udarila u njega, uslijed čega se motocikl prevrnuo. U prometnoj nesreći je 50-godišnja Francuskinja, vozačica motocikla, teško ozlijeđena, a protiv 35-godišnje vozačice automobila biti će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće; 
  • u 16,30 sati između trajektne luke Žigljen i Novalje, kada je 58-godišnji Šenkovčanin i upravljao osobnim automobilom i udario motocikl kojim je upravljao 56-godišnji Zagrepčanin. Vozač motocikla je u prometnoj nesreći teško ozlijeđen. 


Jučer, 18. lipnja u 23,40 sati u Gajcu u Novalji došlo je do prometne nesreće kada je 31-godišnji Slovenac upravljao osobnim automobilom slovenskih nacionalnih oznaka, te prilikom skretanja ulijevo udario moped kojim je i upravljao 56-godišnji Zagrepčanin koji je lakše ozlijeđen, dok je 39-godišnja putnica na mopedu teško ozlijeđena.
 
Na području Senja evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.
 
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Senja (3), Novalje (3), Gospića (2), Otočca (1) i Korenice (1).

Kako je bilo najavljeno policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su od subote na nedjelju provodili pojačani cjelodnevni nadzor upravljanja sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga. Tijekom provođenja aktivnosti utvrđeno je ukupno 18 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 17. lipnja u Novalji kod 43-godišnje Hrvatice(1,32 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom