Lika nekretnine

Spašena četvorica Nijemaca

Objavljeno: 25.06.2023

SENJ - Četvorica brodolomca spašeni na otoku Pagu koordiniranom akcijom spasilačkih službi. Akcija traganja i spašavanja prema četiri njemačka državljanina pokrenuta je jučer u 6:26 sati u jutro, nakon što je u MRCC Rijeka posredstvom Županijskog operativnog centra ŽOC 112 zaprimljen poziv pogibelji i zahtjev za spašavanje jednog od četiri brodolomca na nepristupačnome dijelu sjeveroistočne strane otoka Paga, kamo su samostalno isplivali nakon što je njihov gliser u kvaru nekontrolirano nošen udarima bure razbijen o obližnje stijene.

Odmah po dojavi iz MRCC Rijeka pokrenuta je koordinirana akcija TiS prema unesrećenima, u suradnji sa Lučkom kapetanijom Senj, Policijskom upravom Gospić, Obalnom stražom RH i Hrvatskom gorskom službom spašavanja. Uz površinsko traganje, koje su provodile jedinice senjske Kapetanije i Pomorske policije, kopnenom stranom otoka prema mjestu dojave za brodolomcima su tragali policijski službenici i pripadnici HGSS-a, dok je zrakoplov tip Pilatus iz sastava Obalne straže RH, angažiran u zračno traganje.

Unatoč izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima, svi brodolomci su spašeni na tri različite lokacije, od kojih je posljednji brodolomac pronađen u 12:50 sati na prvoj dojavljenoj poziciji, gdje je ostao čekati pomoć s obzirom na zadobivene ozljede stopala. Četvorica spašenih brodolomaca predani su djelatnicima Hitne medicinske pomoći Senj u daljnje medicinsko postupanje, čime je ova akcija uspješno okončana.

Očevid o uzrocima pomorske nesreće provode službenici Lučke kapetanije Senj – priopćava Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

M.K.

 

Novalja.coom