Lika nekretnine

Održan 20. Uspon na Zavižan

Objavljeno: 25.06.2023

SENJ – Jučer je održan 20. Uspon na Zavižan u organizaciji  Brdskog biciklističkog kluba Senj, Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, Grada Senja, Turističke zajednice Grada Senja i Parka prirode Velebit.

Sudionici  su mogu izabrati između dvije staze, Start 1 bio je u Senju, a start 2 u Krasnu na oko 800 m nadmorske visine.

Start 1 bio je na Jadranskoj magistrali u Senju, zatim se staza nastavljala magistralom južno pa nakon 1 km skrenula na Trbušnjak, potom prema Rončević Dolcu (6 km od starta). Navedeni dio utrke je bilaasfaltna cesta a zbog naglog uspona je bio prilično zahtjevan za vožnju. Od Oltara staza prvih 250 m išla je asfaltiranom županijskom cestom prema Krasnu nakon čega je skrenula na asfaltirani put prema Nacionalnom parku Sjeverni Velebit (oko 7,5 km) a potom od Babić Siče makadamskim putem (oko 9 km) pa sve do posljednjih 650 m uspona asfaltiranom cestom do Planinarskog doma Zavižan gdje je bio cilj utrke. Dužina staze je 38 km.

Za start 2 okupljanje je bilo kod upravne zgrade Parka. Staza je vodila asfaltnom cestom kroz mjesto do Vukelića te dalje makadamskom cestom do skretanja prema NP Sjeverni Velebit i cilju kod planinarskog doma Zavižan. Dužina staze je 20 km.

A evo i rezultata.

Za Start 1 najbolji rezultat postigao je Tomislav Katalenić iz Klub Sic / BK Mag-Rab iz Zagreba, drugi je bio Krešimir Franić iz BK Campeto Rijeka i treći Saša Vidović iz BK Kneidel Rijeka.

Za Start 1 (e-bike) prvi je bio Tihomir Červar iz Pazina, drugi Oliver Drndić iz Pazina, a treći Ljudevit Perthot iz Samobora.

Za Start 2 (Krasno) najbolji rezultat postigao je Saša Dominiković iz BK Novigrad Rijeka, drugi je bio Hrvoje Mudrovčić iz BK Barkan Otočac, a treći je Miha Kovačić iz KK Pocinkovalnica Celje.

Za Start 3 (Krasno – e bike) najbolji rezultat postigao je Goran Protega iz Rijeke, drugi je Denis Žauhar iz Malog Lošinja, dok je treći bio Hrvoje Jelčić iz Zagreba.

M.K.

Foto: BBK Senj

 

Novalja.coom