Lika nekretnine

Sastanak s predstavnicima sektora ratarstva

Objavljeno: 29.06.2023

OTOČAC - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je sa suradnicima jučer u Ministarstvu poljoprivrede održala sastanak s predstavnicima sektora ratarstva, Hrvatske poljoprivredne komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca na temu predstojeće žetve, posljedica vremenskih okolnosti na žetvu i stanju na tržištima.

Poremećaji u sektoru ratarstva bilježe se diljem EU, a poteškoće su prisutne i na domaćem tržištu. Uz rat u Ukrajini, na poljoprivredni sektor negativno utječu i prirodne nepogode kao i trenutna situacija na tržištu.

Predstavnici sektora ratarstva iznijeli su bojazni s kojima se susreću te predložili dodatnu potporu.

Ministrica Vučković je istaknula kako će Ministarstvo poljoprivrede razmotriti prijedloge i dodatne mogućnosti pomoći sektoru ratarstva sukladno financijskim mogućnostima.

Također kazala je kako će Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s predstavnicima sektora ratarstva pokušati iznaći rješenje.

Na sastanku je prisustvovala ravnateljica Uprave za poljoprivrednu politiku, EU i međunarodnu suradnju Anita Sever-Koren sa suradnicima i ravnatelj APPRRR-a Antun Vujić – priopćava Ministarstvo.

M.K.

 

Novalja.coom