Lika nekretnine

Hladno oružje, glisiranje, zolja ...

Objavljeno: 05.07.2023

GOSPIĆ - Jučer su policijski službenici Postaje granične policije Donji Lapac na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika u cestovnom prometu Užljebić, na ulazu u Hrvatsku, izvršili kontrolu osobnog automobila njemačke nacionalne oznake, kojim je upravljao 24-godišnji Nijemac. Kontrolom su policijski službenici u osobnom automobilu pronašli preklopni nož od 33 cm, mačetu od 77 cm, bejzbol palicu i dvije sjekire.
 
Oružje je od njega privremeno oduzeto, a zbog toga što je nosio hladno oružje kategorije „D“ pogodno za nanošenje ozljeda, a način i okolnosti nošenja tog oružja su ukazivali da se nose kako bi bili uporabljeni za napad ili nanošenje ozljeda, izdan mu obavezni prekršajni nalog na iznos od 130 eura sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana. 

Jučer je građanin dojavio da je u Raduču pronašao minsko-eksplozivno sredstvo. Izlaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu utvrđeno je da se radi o ručnom bacaču raketa M 80 call. 64 mm, zolji. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu ju je uz poduzimanje svih sigurnosnih mjera deaktivirao na mjestu pronalaska.

Jučer su policijski službenici pomorske policije Policijske postaje Senj na više lokacija oko otoka Raba i Paga u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli pet osoba, tri njemačka, austrijskog i češkog državljanina. Zbog utvrđenih prekršaja izdani su im obavezni prekršajni nalozi.
 
PU ličko-senjska

Foto: Ilustracija

 

Novalja.coom