Lika nekretnine

Biskupijski susret mladih u Smiljanu

Objavljeno: 24.09.2023

SMILJAN - Pod geslom Na Tvoju riječ bacit ću mrežu, na početku jesenskih kvatri i molitvi za duhovna i redovnička zvanja te molitve za posvećenje katoličke mladežijučer je održan Biskupijski susret mladih u Smiljanu. Preko dvjesto mladih, vođeni svojim župnicima i vjeroučiteljima, program su započeli pobožnošću Križnog puta na brdu Krčmar (773). Križni put je predmolio Mišel Grgurić - povjerenik za pastoral duhovnih zvanja, dok su postaje predmolili mladi iz svih dekanata Gospićko-senjske biskupije.

Na vrhu Krčmara malo su se odmorili, fotografirali, a zatim se spustili u župnu crkvu Gospe Karmelske na svetu misu. Misu je predslavio biskup Zdenko Križić u zajedništvu s braćom svećenicima.

Nakon završetka mise i blagoslova, o svom poziv posvjediočio je Karlo Špoljarić, bogoslov. Karlo je mladima govorio o svom životu i teškoćama, odlaženju od Crkve ali ponovnom vraćanju, otkrivanju ljubavi i prepoznavanju poziva na svećeništvo. Zatim su Goran Antunović i Marko Maglić mlade upoznali s događajem SHKM-a te ih pozvali na uključenje u organizaciju.

Nakon dobrog ručka mladi su se podijelili u grupe koji se bili razvrstane po bojama "ribica" tj. akreditacija. "Ribice" su sudjelovale u igrama na pet punktova gdje su odmjeravali snage u fizičkoj spremnosti, kreativnosti, asocijacijama i vokabularu. Dio s igrama završio je jednim zajedničkim "bansem" u kojem su bili uključeni svi mladi i nekoliko svećenika.

Susret je završio predstavljanjem Družbe sestara Presvetog Srca Isusova. Časna majka, s. Dobroslava Mlakić, kratkom prezentacijom upoznala je mlade s utemeljiteljicom Družbe, službenicom Božjom s. Krucifiksom Kozlić te prisutnošću sestara u Lici.

Josip Tomljanović povjerenik za pastoral mladih zahvalio je svima koji su pomagali u organizaciji susreta, od kuhinje, postavljanje šatora, čišćenju prostora, animatorima a najviše mladima koji su se odazvali.

GSB/M.K.

 

Novalja.coom