Lika nekretnine

Plakete Zlatna kuna uručene tvrtkama Hadria d.o.o. iz Novalje, IM-Commerce d.o.o. iz Jezerana i Marincel d.o.o. iz Otočca

Objavljeno: 03.10.2023

OTOČAC – Jučer je u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća, a povod je bio dodjela plaketa Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima u Ličko-senjskoj županiji za poslovne rezultate ostvarene u 2022. godini.

Najuspješnija tvrtka u kategoriji velikih je Hadria d.o.o. iz Novalje. Hadria nastavlja višegodišnji uzlazni trend poslovanja u djelatnosti kampovi i prostori za kampiranje i svakako pokazuje zavidnu razinu uspješnih rezultata poslovanja te se nalazi na drugom mjestu među top 10 najboljih tvrtki u okviru njihove djelatnosti. Na području Ličko-senjske županije tvrtka posluje s autokampom Straško, a s dva kampa Krk i Omišalj posluje u Primorsko-goranskoj županiji. U kampovima se nudi mogućnost kampiranja u šatorima, kamperima, mobilnim kućicama i glamping šatorima. Ponuda se kreira za obiteljski turizam sa strogim pravilima kampa. Najjače tržište im je Njemačka, potom Slovenija. Kamp je prethodnih godina nagrađen brojnim nagradama, a između ostalog i prestižnom ADAC Superplatz nagradom te priznanjem Turistički cvijet - Kvaliteta u turizmu za prvo mjesto u kategoriji velikih kampova. Nagradu direktoru tvrtke Grgi Kodriću uz predsjednika Županijske komore Otočac Josu Brajkovića, uručila je Ana Stilinović Rukavina, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, pomorsko dobro i promet Ličko-senjske županije.

Tvrtka IM-Commerce d.o.o. iz Jezerana s dugom tradicijom poslovanja u drvnoj industriji dobitnica je Plakete Zlatna kuna u kategoriji srednjih tvrtki. Tvrtka posluje već 30 godina, a bavi se proizvodnjom polu oblica, drvenih podova, drva za građenje, brodskih podova, parene i sušene bukve, ogrjevnog drva, piljene građe i drugih raznih drvenih elemenata. Udovoljavajući zahtjevima tržišta, kao gotove proizvode, ova tvrtka u ponudi ima izradu drvenih kuća, drvenih kućica i drvenih bungalova. Osim svega ovoga tvrtka nudi i uslugu prijevoza trupaca. Nagradu direktoru tvrtke Ivici Holjevcu uručio je Karlo Starčević, gospićki gradonačelnik.

Rastuće rezultate poslovanja ostvaruje i tvrtka Marincel d.o.o. iz Otočca, dobitnica Plakete Zlatna kuna u kategoriji malih tvrtki. Poduzeće je 1996. osnovao Tomislav Marincel kao mali obrt za izradu spomenika. Svojim znanjem i dugogodišnjim iskustvom podigao je obrt na najvišu razinu kada je riječ o rezanju, oblikovanju i ugradnji kamena. Sjedište tvrtke kao i proizvodnji pogon opremljen najmodernijim kompjuteriziranim strojevima za rezanje, profiliranje i poliranje kamena nalazi se u Kompolju. 2013. godine proširili su poslovanje otvaranjem dvije cvjećarnice u Otočcu i Gospiću, u sklopu kojih se nalaze saloni pogrebne opreme te obavljaju sve pogrebne usluge na području Ličko-senjske kao i prijevoz pokojnika iz inozemstva. Nagradu direktoru tvrtke Tomislavu Marincelu uručio je Tino Ostović, predsjednik otočkoga Gradskog vijeća.

Plaketa Zlatna kuna, tradicionalno godišnje priznanje HGK za uspješnost i izvrsnost poslovanja najboljoj maloj, srednje velikoj i velikoj tvrtki dodjeljuje se na temelju rangiranja pokazatelja poslovanja dobivenih obradom podataka iz godišnjih financijskih izvještaja poduzetnika i ESG ratinga, ocjene koja se dodjeljuje organizaciji temeljem njenog pristupa održivosti poslovanja prema okolišu (Environment) i društvu (Social) te usvojenim praksama upravljanja (Governance).

Dobitnici zlatnih plaketa su samim time u konkurenciji za dodjelu Zlatne kune HGK, dakle na nacionalnoj razini, a koja će biti organizirana i održana 20. listopada.

M.K.

 

Novalja.coom