Lika nekretnine

Susret nadbiskupa Križića sa svećenicima Gospićko-senjske biskupije

Objavljeno: 10.10.2023

KRASNO - U biskupijskom svetištu Majke Božje Krasnarske jučer je novoimenovani splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Zdenko Križić imao je susret sa svećenicima Gospićko-senjske biskupije.

Susret je počeo misom koju je predslavio imenovani nadbiskup Križić koji je ujedno i upravitelj Gospićko-senjske biskupije.

Na kraju mise, generalni vikar dr. Richard Pavlić u ime svih svećenika zahvalio je Križiću za njegovu biskupsku službu u Gospićko-senjskoj biskupiji. Spomenuo je sve ono što je on kao gospićko-senjski biskup učinio, počevši od osnivanja župe u Donjem Lapcu, proširivanja kauze za proglašenje blaženom i svetom gospićke mučenice s. Žarke Ivasić te je kauzi pridodao 6 susestara koje su kao i s. Žarka pripadale Družbi sestara milosrdnica, pokretanje izgradnje kapele sv. Ane u Srbu, a 2020. godine započeo je izgradnju dvaju izrazito važnih građevinskih objekata za Biskupiju: Doma za umirovljene svećenike u Gospiću i Samostana klauzurnih sestara karmelićanki također u Gospiću, oba objekta izgrađena su u roku dvije godine.

IKA/M.K.

 

Novalja.coom