Lika nekretnine

Regionalna konferencija Obnovljiva energija za održivi razvoj

Objavljeno: 12.10.2023

OTOČAC - Regionalna konferencija o obnovljivim izvorima energije Obnovljiva energija za održivi razvoj održat će se 24. listopada u Sisku. Organizator konferencije je Županijska komora Sisak u suradnji sa Županijskom komorom Otočac, Županijskom komorom Karlovac i Komorom Zagreb.

U okviru konferencije održat će se panel o zelenoj tranziciji i dostupnim izvorima financiranja. Središnji dio konferencije posvećen je mogućnostima primjene obnovljivih izvora energije kroz četiri tematska panela: sunčeva energija, zeleni vodik, energija vjetra i geotermalna energija.

Konferencija je namijenjena tvrtkama koje proizvode ili planiraju proizvoditi energiju iz obnovljivih izvora kao i onima koji će je koristiti, proizvođačima opreme za proizvodnju, distribuciju i instaliranje sustava OIE, izvođačima na ugradnji opreme, investitorima, ministarstvima, agencijama zaduženima za OIE i ostalima zainteresiranima za ovu temu.

Obnovljivi izvori energije odlična su prilika za reindustrijalizaciju Hrvatske. Povećanjem uporabe obnovljivih izvora energije ne samo da pridonosimo smanjenju emisija stakleničkih plinova i štitimo okoliš, već i razvijamo hrvatsko gospodarstvo i otvaramo nova radna mjesta. Hrvatska danas troši na uvoz energije, a može biti samodostatna jer nam potencijali u obnovljivim izvorima energije, vjetar i posebno sunce, to omogućavaju – priopćavaju u HGK.

M.K.

 

Novalja.coom