Lika nekretnine

Dovršeno kriminalističko istraživanje nad vozačem koji je na autocesti pogazio dvije osobe

Objavljeno: 28.10.2023

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim Otočaninom zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

On se sumnjiči da je 26. listopada u 4,25 sati upravljao teretnim vozilom ogulinske registracijske oznake autocestom iz Perušića u smjeru Gornje Ploče te je nedaleko čvora Gospić zbog neprilagođene brzine kretanja udario u motocikl zadarske registracijske oznake kojim je upravljao 26-godišnji Nepalac, nakon čega su i vozač i putnik pali s motocikla. I vozač i suputnik su poginuli.

Vozač teretnog vozila, koji se sumnjiči da je prouzročio prometnu nesreću, pobjegao je s mjesta događaja i nije pružio pomoć unesrećenima.

Tijekom kriminalističkog istraživanja također je utvrđeno da je 22-godišnjak u teretnom vozilu prevozio četiri prostorna metra ogrjevnog drveta za koja nije posjedovao dokumentaciju. Drva su oduzeta, a njemu će zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o šumama biti dostavljena obavijest o počinjenom prekršaju.

Nadalje je utvrđeno i da 22-godišnjak neprijavljeno boravi na adresi i da nema važeću osobnu iskaznicu, te mu je zbog počinjenih prekršaja uručen obavezni prekršajni nalog.

On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, te je protiv njega podnesena kaznena prijava Županijskomu državnom odvjetništvu u Karlovcu.

PU ličko-senjska 

 

Novalja.coom