Lika nekretnine

Izobrazba seljaka

Objavljeno: 04.11.2023

OTOČAC – Više ne vrijedi ona prastara uzrečica (iz baštine urbanog rasizma) da što gluplji seljak da to veća repa. Tempi passati. Red se seljaku obrazovati, hoće – ne će, ako ne će – nema novca. Ucjena? kako tko to shvati.

U skladu da Strateškim planom ZPP Hrvatske za razdoblje 2023. – 2027. za pojedine intervencije korisnik je u godini podnošenja Jedinstvenog zahtjeva obavezan završiti jedan od oblika izobrazbe, a to je koristiti individualno savjetovanje, sudjelovati u demonstracijskoj aktivnosti ili završiti tečaj izobrazbe (tko je ovo razumio, razumio je, tko nije ...).

U skladu sa Pravilnikom o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023.godinu, završena izobrazba korisnika je preduvjet za isplatu potpore.

Izobrazbu prema Pravilnikom propisanoj tematici, ovisno o uvjetima intervencija Strateškog plana, može završiti nositelj ili član obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, odnosno odgovorna osoba ili osoba ovlaštena od strane odgovorne osobe u slučaju ostalih organizacijskih oblika poljoprivrednog gospodarstva.

Izobrazbu možete pohađati uživo ili putem webinara kod privatnih ili javnih savjetnika.

Eto tako stvari stoje.

M.K.  

Novalja.coom