Lika nekretnine

Slavljena misa u Europskom parlamentu u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Objavljeno: 14.11.2023

ZAGREB - U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u ponedjeljak, 13. studenoga misu je u Europskom parlamentu u Bruxellesu predvodio voditelj Hrvatske katoličke misije Aachen fra Ivica Radić, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

Prisjećajući se 32. obljetnice stradanja i simbola hrvatske žrtve u Domovinskom ratu zastupnici u Europskom parlamentu sudjelovali su u misnom slavlju. Nazočili su eurozastupnici: Sunčana Glavak, Karlo Ressler, Tomislav Sokol (EPP), Tonino Picula (S&D), potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, veleposlanik Hrvatske u Belgiji Josip Paro, glasnogovornik hrvatske Vlade Marko Milić, vojni predstavnik Hrvatske pri NATO-u i Europskoj uniji general-pukovnik Boris Šerić, zamjenik stalnog predstavnika Hrvatske pri NATO-u Mirko Ujdenica, ostali članovi Europske komisije i Europskog parlamenta te asistenti i stažisti.

-Dostojanstveno, molitvom i sjećanjem iskazana je zahvalnost i poštovanje hrvatskim braniteljima te žrtvi Vukovara i Škabrnje u obrani domovine. Njima dugujemo samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku - poručio je Ured za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

IKA

 

Novalja.coom