Lika nekretnine

Potpisivanje ugovora HBOR-a i LSŽ o suradnji na provedbi programa kreditiranja „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“ i „Obrtna sredstva“

Objavljeno: 12.02.2024

GOSPIĆ - Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) i Ličko-senjska županija potpisale  su Ugovor o poslovnoj suradnji u provedbi Programa kreditiranja „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“ i „Obrtna sredstva“ na području Ličko-senjske županije 2021. godine, a suradnja na provedbi potpisanog ugovora nastavlja se i u 2024. godini.

Krediti se odobravaju iz sredstava Hrvatske banke za obnovu i razvitak i putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak i putem poslovnih banaka potpisnica ugovora o poslovnoj suradnji i to:

- Hrvatske poštanske banke d.d.

- Privredne banke Zagreb d.d.

- Erste&Steiermarkische bank d.d.

Za korisnike kredita LSŽ će subvencionirati kamatnu stopu na kredite i to u iznosu od 2 postotna poena po Programu „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“ te1 postotnog poena po programu kreditiranja „Obrtna sredstva“.

Prihvatljivi korisnici kredita su mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva koji ulažu na području Ličko-senjske županije i imaju sjedište odnosno prebivalište u županiji.

Najviši i najniži iznos kreditnih sredstava za koje se subvencionira kamata odobrenih u okviru programa Poduzetništvo mladih, žena i početnika su: najniži iznos 50.000 eura, a najviši iznos 270.000 eura, dok je u okviru programa obrtna sredstva najniži iznos bio 50.000 eura, a najviši iznos 140.000 eura.

Potpisom dodatka Ugovoru o poslovnoj suradnji na provedbi Programa kreditiranja „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“ i „Obrtna sredstva“ na području Ličko-senjske županije od 12. veljače ove godine podiže se gornja granica visine kredita iz programa „Obrtna sredstva“ koje će sufinancirati Ličko-senjska županija u iznosu od 1 posto s 140.000 na 200.000 eura.

Svi poduzetnici iz županije, a koji imaju potrebu za korištenjem kredita za obrtna sredstva iz programa HBOR-a mogu se obratiti u poslovnicu HBOR-a u Gospiću ili u poslovne banke uključene u provedbu ovog kreditnog programa i iskoriste mogućnost korištenja kredita za obrtna sredstva uz potporu Ličko-senjske županije – javlja HBOR.

M.K.

 

Novalja.coom