Lika nekretnine

Mnogo prometnih i nešto droge

Objavljeno: 19.02.2024

GOSPIĆ - Jučer su policijski službenici Policijske postaje Senj u Senju zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnji Opatijac. Izvršenim preliminarnim testiranjem na opojne droge utvrđeno je da je pozitivan na droge, te je odbio vađenje krvi i urina.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 32-godišnjak kod sebe imao 28,4 grama marihuane u tri vrećice.

Vozač je isključen iz prometa i zbog upravljanja pod utjecajem droge slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu, te zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama slijedi kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je sedam prometnih nesreća. Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Korenice. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Novalje (2), Otočca (1) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. Utvrđena su 24 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 17. veljače u Korenici kod 24-godišnjeg Otočanina (1,76 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom