Lika nekretnine

HZZO upozorava na prijevare građanstva

Objavljeno: 22.02.2024

OTOČAC – Prijevare građanstva su u punom jeku, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izdao je upozorenje kako su se ovih dana ponovno pojavili pokušaji prijevare građana, posebno umirovljenika, koji su meta telefonskih ponuda različitih proizvoda u ime HZZO-a.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje upozorava građane da budu oprezni te da ne nasjedaju na pokušaje prijevare trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a. Ovi prevaranti često nude medicinska pomagala, usluge masaže, pretrage te skupe aparate i preparate putem telefonskih poziva ili na kućnim adresama građana.

U posljednjih nekoliko godina, HZZO je zaprimio više dojava o prevarantima koji zloupotrebljavaju njihovo ime, često tražeći novčane pologe i PIN-ove bankovnih kartica od građana.

Poslovi HZZO-a isključivo su vezani uz ostvarivanje prava na obvezno zdravstveno osiguranje te se obavljaju jedino na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Pozivaju se građani da sve pokušaje prijevare odmah prijave policiji.

M.K.

 

Novalja.coom