Lika nekretnine

Ugovori za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju luka te sanacije plaža u Novalji, Senju i Karlobagu

Objavljeno: 15.03.2024

NOVALJA – Jučer su u Novalji u Poduzetničkom centru Ragan svečano uručeni ugovori temeljem kojih Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine dodjeljuje sredstva za projekte županijskih lučkih uprava te gradova i općina, na području svih sedam obalno-otočnih županija.

Sredstva za navedene projekte dodjeljuju se iz nacionalnih sredstava odnosno proračuna Ministarstva mora, prometa i  infrastrukture, temeljem odluke ministra.

Ugovore koji se odnose na sanacije pomorskog dobra u općoj upotrebi u ukupnoj vrijednosti 350.000 eura svečano je uručio potpredsjednik Vlade i resorni ministar Oleg Butković.

Gradu Novalji uručena su sredstva u iznosu od 80.000 eura za Izgradnju šetnice oko punte vrtića- faza II., a ugovor je potpisao  novaljski gradonačelnik Ivan Dabo.

Gradu Senju uručena su sredstva u iznosu od 140.000 eura za Kupalište Banja - Sanacija i obnova postojeće zgrade i dijela pripadajućeg okoliša - Jablanac, za što je ugovor potpisao senjski gradonačelnik Jurica Tomljanović.

Općini Karlobag uručena su sredstva u iznosu od 130.000 eura za Sanaciju Hotelske plaže I. faza. Ugovor u ime Općine Karlobag potpisao je načelnik Boris Smojver.

Ugovore koji su usmjereni na sufinanciranje projekta lučke infrastrukture također je uručio potpredsjednik Vlade i resorni ministar Oleg Butković, Ugovori su uručeni lučkim upravama u ukupnom iznosu od 1,640.000 eura.

Lučkoj upravi Novalja uručena su sredstva u iznosu od 500.000 eura za izvođenje Rekonstrukcije i dogradnje lojp u gradu Novalja- 2. Faza. Ugovor je potpisao ravnatelj Lučke uprave Novalja Tomislav Kustić.

Lučkoj upravi Senj uručena su sredstva u iznosu od 1,140.000 eura za Izvanredno održavanje dijela luke Barić Draga - II., III. I IV. Faza, te za Izvanredno održavanje dijela luke Karlobag - III. Faza, kao i za Izvanredno održavanje luke Senj - 1 i 2 etapa - Vi Faza, i za Izvanredno održavanje luke Senj - 3 etapa - VI. faza. Ugovore je potpisao ravnatelj Lučke uprave Senj Ante Stipić.

A.M.

 

Novalja.coom