Lika nekretnine

Javni poziv osnovnim i srednjim školama za sudjelovanjem na izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“

Objavljeno: 16.03.2024

OTOČAC - Ministarstvo poljoprivrede četvrtu godinu za redom organizira izložbu učeničkih radova pod nazivom Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati! te je objavljen Javni poziv osnovnim i srednjim školama za sudjelovanjem u izložbi Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!.

Izložba učeničkih radova na temu otpada od hrane se organizira u povodu obilježavanja Svjetskog dana osviještenosti o otpadu od hrane i s ciljem podizanja svijesti javnosti o problematici otpada od hrane, a održat će se 1. listopada u ulaznom prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu od 10 do 20 sati. Izložba je besplatna za sve posjetitelje.

Ideja izložbe Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati! je da u sedam tematskih sekcija, koje zajedno čine jednu cjelinu, učenici odabranih osnovnih i srednjih škola kroz svoje praktične i kreativne radove pridonesu podizanju svijest o problemu bacanja hrane te pruže potrošačima jednostavne savjete kako smanjiti otpad od hrane u kućanstvu, u restoranu i prilikom kupovine.

Ministarstvo poljoprivrede poziva sve osnovne i srednje škole da se prijave na Javni poziv i sudjeluju kao izlagači na izložbi te budu aktivni sudionici aktivnosti koja doprinosi ostvarenju cilja UN Agende za održivi razvoj do 2030. godine, a to znači prepoloviti otpad od hrane na razini maloprodaje i kućanstava te općenito smanjiti gubitke hrane duž cijelog lanca proizvodnje i opskrbe hranom.

M.K.

 

Novalja.coom