Lika nekretnine

Vozili bez prometnih dopusnica

Objavljeno: 18.03.2024

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Otočac su u petak u Zalužnici zaustavljali osobno vozilo, no vozač nije postupio po znaku koji mu je davala policija već je nastavio vožnju. Nakon nekog vremena zaustavili su vozača i utvrdili da je automobilom upravljao 29-godišnji Lešćeranin prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita i bez sigurnosnog pojasa.
 
U subotu su gospićki policajci zaustavljali osobno vozilo ali se vozač nije zaustavio već je nastavio vožnju. Utvrđeno je da je automobilom upravljao 27-godišnji Osičanin pod utjecajem alkohola (1,30 g/kg) i prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita.
 
Vozači su uhićeni i dovedeni na nadležni sud gdje su kažnjeni kaznom zatvora, a zbog ostalih prekršaja uručeni su im obavezni prekršajni nalozi i izvješća o počinjenom prekršaju. 

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je pet prometnih nesreća. Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (2), Gospića (1), Donjeg Lapca (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđeno je 20 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju u Otočcu kod 62-godišnjeg Otočanuina (2,25 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom