Lika nekretnine

Provaljivali u kuće i krali

Objavljeno: 23.03.2024

GOSPIĆ - Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalistička istraživanja nad 46-godišnjim i 18-godišnjim Hrvatima zbog osnova sumnje da su počinili dvije teške krađe, a 46-godišnjak se sumnjiči da je počinio i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnjiče se da su 15./16. rujna 2023. godine u Gospiću provalili u obiteljsku kuću iz koje su ukrali novac, nakit, pušku s pripadajućim optikama i oštetili 59-godišnjeg vlasnika za najmanje 22.000 eura.

Nadalje se sumnjiče da su 1. siječnja 2024. godine u Kompolju provalili u obiteljsku kuću u vlasništvu 57-godišnjaka iz koje su ukrali novac, nakit, dron, pušku, pištolje i streljivo, oštetivši vlasnika za 15.000 eura.

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršene su pretrage prostorija koje oni koriste, te je kod 46-godišnjaka pronađen spremnik za automatsku pušku i 30 komada streljiva call. 7,62x39 mm, koje je neovlašteno posjedovao.  

Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, te su nadležnomu državnom odvjetništvu dostavljena posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom