Lika nekretnine

Vjetroelektrane niču bez uporabne dozvole i izvlače milijune eura iz Hrvatske

Objavljeno: 28.03.2024

VRATNIK - Na jučerašnjoj konferenciji za novinare na Vratniku Mosta Zvonimir Troskot i gradski vijećnik Hrvoje Bezjak istaknuli su alarmantnu situaciju u radu vjetroelektrana. Glavna točka njihovog izlaganja bila je problematika poslovanja vjetroelektrana bez potrebnih uporabnih dozvola, što predstavlja očito kršenje hrvatskih zakona.

Troskot i Bezjak naglasili su da će jedan od prvih koraka Mosta, nakon preuzimanja odgovornosti, biti detaljan pregled i revizija nadzornih mehanizama koji su dozvolili ovu praksu. Posebno su se osvrnuli na neravnopravan tretman između Hrvatske elektroprivrede i privatnih energetskih kompanija, te su najavili reviziju svih konzultantskih ugovora koji su mogli doprinijeti ovoj problematici.

Izrazili su zabrinutost zbog nepravedne raspodjele financijskih sredstava iz energetskih projekata, koja ne doprinosi lokalnim zajednicama koliko bi trebala Troskot i Bezjak pozvali su na hitne promjene koje će osigurati transparentnost, pravednost i održivost u hrvatskom energetskom sektoru.

A.M.J.

 

Novalja.coom