Lika nekretnine

Čak 12 prometnih nesreća

Objavljeno: 02.04.2024

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog produženog vikenda evidentirano je 12 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teško, a dvije osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom je evidentirano 10 prometnih nesreća.
 
U subotu 30. ožujka 2024. godine evidentirane su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i to:
 
- u 14.35 sati u Korenici kada je 56-godišnja Otočanka upravljala osobnim automobilom iz Korenice u Udbinu, te prilikom skretanja ulijevo nije propustila osobni automobil, sudarila se a vozačica je teško ozlijeđena, dok je drugi vozač lakše ozlijeđen. 

- u 19.30 sati u Gospiću na za sada neutvrđen način dogodila se prometna nesreća u kojoj je 31-godišnji Gospićanin upravljao osobnim automobilom teško ozlijeđen, a 35-godišnji Otočanin je lakše ozlijeđen. Slijedi daljnje utvrđivanje okolnosti i činjenica nastanka ove prometne nesreće. 
 
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (5), Gospića (3) i Donjeg Lapca (2).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su 73 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 30. ožujka u Otočcu kod 26-godišnjeg Otočanina (1,93 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom