Lika nekretnine

Trajno mu oduzet automobil

Objavljeno: 08.04.2024

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće su tri osobe lakše ozlijeđene, a dogodile su se na području Senja i Korenice. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3) i Gospića (1).

Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđeno je 45 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Senju kod 42-godišnjeg Riječanina (0,84 g/kg).

Policijski službenici Policijske postaje Gospić su 4. travnja u 19,30 sati u Perušiću zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnji Perušićanin bez položenog vozačkog ispita i za vrijeme kada je osobnom automobilu isteklo važenje prometne dopusnice. On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden nadležnom sudu, a vozilo kojim je upravljao je privremeno oduzeto jer je uporabljen za počinjenje prekršaja, a postojala je opasnost da će ponovno biti uporabljeno za kršenje propisa.
 
Temeljem presude nadležnog općinskog suda 21-godišnji vozač je kažnjen kaznom zatvora, a osobni automobil mu je trajno oduzet bez prava na naknadu troškova i oduzeti automobil postao je vlasništvo Republike Hrvatske.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom