Lika nekretnine

Prometne nesreće evidentirane tijekom proteklog vikenda

Objavljeno: 22.04.2024

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je osam prometnih nesreća i to jedna s ozlijeđenim osobama, a sedam s materijalnom štetom.
 
Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u petak, 19. travnja u 16,53 sati u Senjskoj Dragi kada je 49-godišnji Mađar motociklom pretjecao osobni automobil na nedozvoljenome mjestu. Potom se nije uspio vratiti u svoju prometnu traku već je udario u automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljala 26-godišnjakinja Kuševčanka. U prometnoj nesreći je vozač motocikla teško ozlijeđen, dok su vozačica i troje putnika iz automobila lakše ozlijeđeni.
 
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (1), Korenice (1), Karlobaga (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 79 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola  izmjerena je u nedjelju u Gospiću kod 32-godišnjeg Bosiljevca (1,73 g/kg), a koji je upravljao automobilom prije stjecanja prava odnosno bez položenog vozačkog ispita.

PU ličko-senjska

Novalja.coom