Lika nekretnine

O nama

Portal SenjskaBura.hr. (www.senjskabura.hr) je portal Senja i senjskog primorja, nastao iz građanske inicijative ne bi li se probila medijska blokada koja svakim danom dolazi sve više do izražaja. Svjedoci smo da nekada moćni (tiskani) mediji nestaju, da se „sedma sila“ mijenja i da ima sve manje mjesta za lokalne sredine, koje postaju „vijesti“ samo u slučaju elementarnih nepogoda ili kakvih sočnih skandala. Pojedini (veliki) mediji za Senj i senjsko primorje očito nemaju velika interesa, koliko u tome prste imaju uređivačke politike, a koliko se posredno i neposredno osjećaju prsti nekih politika, dalo bi se raspravljati. Nažalost, u suvremenu svijetu očište je usmjereno samo za velike (znači li to i značajne?), za malene gotovo da i nema mjesta. Ali zato treba iskoristiti suvremene elektroničke mreže, kao stvorene da se tome othrvamo i da participiramo u svijetu informacija ma koliko maleni bili.

Možda će se neki od vas pitati čemu sad još jedan portal kada je elektronično Međumrežje već preplavljeno svime i svačime. Pravo je to pitanje u kojemu se naslućuje i odgovor. Doista, na Međumrežju ima svega i svačega, ali zašto ne ponuditi nešto što će zanimati domaćeg čovjeka, što će mu biti blisko i njemu zanimljivo? I odmah da uklonimo jednu dvojbu, SenjskaBura.hr. ne kani biti konkurencija ni jednoj web stranici ili portalu u gradu Senju, poput na primjer stranice Grada Senja, ili senjske Turističke zajednice, nekih športskih klubova, kulturnih udruga, da ne nabrajamo dalje. Te stranice i portali su već profilirani, imaju svoje određenje, po svojoj koncepciji ne moraju biti na razini portala koji će obrađivati niz drugih tema koja nužno ne pripadaju njihovu interesu. Ovo smatramo važnim istaći jer želimo surađivati sa svima koji žele surađivati, ne želimo biti smetnja nikomu, a težit ćemo (pri)pomoći svakomu tko dijeli postavljene vrijednosti portala SenjskaBura.hr.

Portal SenjskaBura.hr. nastojat će pružiti jasne, pravovremene i točne vijesti o događanjima u Senju i njegovoj okolici. Sva naša snaga bit će usmjerena na događaje i ljude isključivo vezane uz naš kraj. Zašto? Zato jer želimo svu našu snagu i napore usmjeriti na naše ljude, kako bi bili upoznati sa svima relevantnim događanjima i tako pridonijeti njihovoj boljoj informiranosti. SenjskaBura.hr. se ne će libiti niti objavljivanja vijesti i određenih aktualnosti i sa širega područja, naravno onih koji će biti od zanimanja čitateljstvu. Uređivačka politika će nastojati protežirati „dobre vijesti“, žutila i crnih vijesti je ionako previše. Na portalu ćemo pisati i senjskim govorom - da se ne zaboravi.

Uređivačka politika portala ne će dopustiti blaćenje i klevetanje pojedinaca. Ako se ima komentirati nešto, onda je to događaj, ne nužno osoba. Svaki komentar koji bude odstupao od ovih načela bit će uklonjen, što nije osakaćivanje slobode izražavanja, već stav proklamirane uređivačke politike. Naravno da se samim time ne isključuju kritički osvrti, ali ti se osvrti trebaju odnositi na negativnost pojave, s ciljem da se ona ukloni ili suzbije, ne nužno i na osobu koja ju je izazvala ili koja ju provodi.

Na kraju valja napomenuti da je portal SenjskaBura.hr. sestrinski portal GlasGacke.hr. Naime, uredništvo GlasGacke.hr. zamijetilo je izuzetno veliku posjećenost čitatelja iz Senja. Uostalom bio je to jedan od poriva da se formira ovaj portal i da se na taj način kvalitetnije približimo čitateljstvu.

Uredništvo portala se nada da će ova inicijativa naići na odaziv i dobar prijam kod Senjana, da će vremenom priskrbiti njihovo zadovoljstvo i posvjedočiti našem zadovoljstvu u nastojanju spomenuta doprinosa.

Za suradnju smo uvijek otvoreni, pa tko ima interesa može nas kontaktirati na urednik@senjskabura.hr.

Novalja.coom