Lika nekretnine

Obilježena 29. obljetnice pada Saborskog

Objavljeno: 14.11.2020

SABORSKO - U Saborskom, herojskom mjestu i župi u Ogulinskom dekanatu, u četvrtak 12. studenoga obilježena je 29. obljetnica od pada ovog mjesta i župe u dušmanske ruke, pobunjenih domaćih Srba i JNA.

Obilježavanje tužne obljetnice počelo je kolonom sjećanja od osnovne škole do spomen-obilježja gdje je održan program komemoracije, u nazočnosti predstavnika braniteljskih udruga, više gradonačelnika, načelnika, karlovačke županice Martine Furdek Hajdin, izaslanika predsjednika Vlade RH državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepana Sučića te izaslanika predsjednika RH general bojnika Tihomira Kundida.

Molitvu ispred spomenika žrtvama prevodio je župnik Saborskog don Goran Antunović u suslavlju sužupnika svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini Ante Luketića, dok su se nazočnima obratili načelnik Saborskoga Marko Bičanić, karlovačka županica Martina Furdek Hajdin i državni tajnik Stjepan Sučić.

Slijedila je misa u župnoj crkvi sv. Ivana Nepomuka koju je predslavio domaći župnik don Goran Antunović.

“Danas se sjećamo onih koji su sve svoje dali za današnju slobodu i uvijek se vraćamo na njihovu „ludu“ ljubav za svoje obitelji, Saborsko i domovinu”, poručio je na početku propovjednik te se zapitao što bi nam danas ti heroji poručili?

Zasigurno bi zahtijevali da ne budemo neodgovorni prema domovini i da njihova žrtva urodi plodom. Najviše bi od nas tražili zajedništvo koje je danas teško živjeti. Nastojmo se ne oglušiti na njihov krik za domovinu. Neka nas njihova žrtva probudi i razvije u nama dvije stvari: Vjeru u Boga i odgovornost u službama u kojima radimo, da još više služimo jedni drugima. Nikad ne posustajmo u činjenju dobrih djela jer đavao želi da slavimo samo sebe. Ne bojmo se služiti jedni drugima”, zaključio je svoje obraćanje župnik don Goran Antunović u danu tuge i žalosti, ali i danu ponosa.

IKA

 

Novalja.coom