Lika nekretnine

Nedjelja Caritasa – „Svjedoci svjetla“

Objavljeno: 12.12.2020

KOMPOLJE - Podpora siromašnim obiteljima kroz nacionalnu program Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti: Uvijek normalno - LJUBAV"

Kao i svake godine, HRVATSKI CARITAS u sklopu svoje stalne programske aktivnosti - koju provodi u skladu s mandatom koji je od hrvatskih biskupa dobio kao ustanova Hrvatske biskupske konferencije - i ove godine ima dvije aktivnosti: "Nedjelja Caritasa" i "Za 1000 radosti“. Također, prvi put objavljuje i publikaciju "Siromašni nisu samo broj", koja predstavlja objedinjeni pregled djelovanja većeg dijela nad/biskupijskih Caritasa tijekom 2019. godine.

Odlukom naših biskupa 13. prosinca, na treću adventsku nedjelju, "Nedjelju Caritasa", i ove će se godine u svim župama prikupljati novčana sredstva za Caritasove ustanove i službe. To su župni i nad/biskupijski kao i nacionalni, Hrvatski Caritas, koji tijekom cijele godine skrbe za siromašne, bližnje, pojedince i obitelji u potrebi. Milostinja prikupljena te nedjelje u svim crkvama diljem Hrvatske namijenjena je njihovu djelovanju - kako bi bili u mogućnosti kreativno i poduzetno osmišljavati i provoditi različite aktivnosti potičući vjernike na zauzetost u djelima ljubavi. Molimo Vas da se u to zajedništvo u darivanju uključite 13. prosinca.

Nedjelja Caritasa ove se godine provodi pod geslom - „Svjedoci svjetla“, koje je odabrao predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup mons. Bože Radoš. U Caritasovoj pošiljci dobili smo ovogodišnji plakat i poslanicu biskupa Radoša. Nadamo se da će sve to našim vjernicima biti poticaj na uključenje u „Nedjelju Caritasa“ te velikodušnu duhovnu i materijalnu potporu djelovanju Caritasa tijekom cijele godine.

A.K.

 

Novalja.coom