Lika nekretnine

A Kajtazi šuti li ga šuti

Objavljeno: 06.01.2021

Proslava uz pucnjavu. Pretragom na više lokacija pronađeno oružje i bombe; policija uhitila dvojicu muškaraca.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Gospić dovršili su, kako doznaje portal Direktno, kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Perušića i 27-godišnjakom s područja Gospića zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Postupajući po snimci koja se pojavila na jednoj društvenoj mreži, policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja izvršili pretrage na više lokacija na području Perušića i Gospića, te su kod 27-godišnjaka s područja Gospića pronašli automatsku pušku, 81 komad streljiva za tu pušku i šest bombi, koje je neovlašteno posjedovao.

Također je utvrđeno da je u novogodišnjoj noći u Perušiću neovlašteno pucao iz vatrenog oružja, tj. iz automatske puške.

Daljnjim pretragama kod 26-godišnjaka iz Perušića pronađena je automatska puška i zračnica. Pronađeno oružje i streljivo od njih su privremeno oduzeti te će protiv njih biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, dok će 27-godišnjak zbog počinjenog prekršaja neovlaštenog pucanja biti priveden uz optužni prijedlog nadležnom sudu. Kako se doznaje, riječ je o pripadnicima romske nacionalne manjine.

Portal Direktno kontaktirao je glasnogovornicu Policijske uprave Ličko-senjske Maju Brozičević, koja je potvrdila kako su u utorak ujutro napravljene pretrage, a sama pucnjava dogodila se u novogodišnjoj noći. U utorak su spomenuti muškarci uhićeni, a protiv obojice ide kaznena prijava redovnim putem. Dalje nam je potvrdila kako se muškarac u čijem posjedu su puška, bombe i streljivo privodi uz optužni prijedlog. Dobit će i prekršajnu prijavu zbog neovlaštenog pucanja.

Direktno.hr

 

Novalja.coom