Lika nekretnine

Varalo se i kralo se

Objavljeno: 15.02.2021

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (12. – 15. veljače) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela i pet prometnih nesreća.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim Gospićaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare. Sumnjiči se da je od rujna 2017. do 26. veljače 2020. godine prikrivajući činjenice ishodovao minimalnu socijalnu naknadu, čime je ostvario protupravnu imovinsku korist u iznosu od 24.960 kuna. Protiv njega će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim Gospićaninom zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja. On se sumnjiči da je u siječnju 2018. godine sačinio ugovore o kupoprodaji traktora, prikolice i teretnog vozila i potpisao prodavatelja, 26-godišnjeg Gospićanina. Potom je na osnovu tih krivotvorenih ugovora izvršio prijepis navedenih vozila na obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u svom vlasništvu. Protiv njega će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Od 10. do 14. veljače ove godine nepoznati je počinitelj provalio u kapelicu u Otočcu iz koje nije ništa ukrao.

U Otočcu je 12./13. veljače nepoznati počinitelj provalio u garažu iz koje nije ništa ukrao, potom u radionicu iz koje je ukrao trimer, te u staju iz koje je ukrao 5 janjaca, sve u vlasništvu 68-godišnjeg Otočanina.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnomu državnom odvjetništvu biti podnijete kaznene prijave.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2), Korenice (1), Senja (1) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su 45 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.  Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu 13. veljače u mjestu Plitvica Selo kod 41-godišnjeg Hrvata (1.80 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom