Lika nekretnine

U Gospiću prijetnje ubojstvom

Objavljeno: 22.03.2021

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (19. – 22. ožujka) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, dvije prometne nesreće i  jedno narušavanje javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalistička istraživanja:

  • nad 27-godišnjakom, 24-godišnjakom i 21-godišnjakom (svi s područja Gospića) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe. Sumnjiče se da su od 3. do 21. prosinca 2020. godine u šumskom predjelu Ličkog Čitluka posjekli i ukrali 18,75 m³ bukve u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Gospiću. Protiv njih će biti podnesena kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.
  • nad 51-godišnjim Gospićaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je jučer prijetio ubojstvom 42-godišnjem Gospićaninu. On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava biti će dostavljena nadležnomu državnom odvjetništvu.

Od 19. veljače do 20. ožujka ove godine u Udbini je nepoznati počinitelj provalio u benzinsku postaju i ukrao za sada neutvrđenu količinu raznih artikala.

Jučer oko 19 sati u Prijeboju su na neosvijetljenom ugibalištu uz državnu cestu nepoznati počinitelji fizički napali 45-godišnjaka te mu ukrali novac, mobitel i lakše ga ozlijedili.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca i Korenice.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su 55 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 25 prekršaja nevezanja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.  Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Korenici kod 61-godišnjaka iz Gradine Koreničke (2.07 g/kg).

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Novalje, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu. 

PU ličko-senjska   

 

Novalja.coom