Lika nekretnine

Safe stay in Croatia

Objavljeno: 25.03.2021

OTOČAC - Hrvatska je zbog dobrih epidemioloških prilika prošle godine bila prepoznata kao sigurna destinacija, na čemu se nastavlja raditi i u 2021. Uz već na tržištu poznatu oznaku Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) Safe Travels, osmišljena je nacionalna oznaka pod nazivom Safe stay in Croatia, koja je važan kotačić u etabliranju Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije, ali i poticaj svim dionicima u lancu putovanja – od benzinskih postaja do zračnih luka i trajekata kao i hotelima, marinama, privatnim apartmanima, muzejima i drugim atrakcijama za nastavak pridržavanja epidemioloških mjera.

Oznaka Safe Stay in Croatia dodjeljuje se besplatno dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, a koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje utvrđenih sigurnosnih protokola u poslovanju.

Predstavnici HGK u Savjetu za oporavak i razvoj turizma sudjelovali su u pripremi protokola poslovanja koji su usklađeni s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Propisanim protokolima obuhvaćeno je više od 200.000 ugostitelja i pružatelja usluga u turizmu i s turizmom povezanim djelatnostima u sedam kategorija.

Od 26. veljače je u funkciji službena stranica projekta na devet jezika na kojoj svi zainteresirani mogu pretraživati sve dionike turističkog sektora koji nose oznaku Safe stay in Croatia, pronaći relevantne informacije o zdravstvenim i sigurnosnim protokolima te predati online zahtjev za dodjelu besplatne nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia www.safestayincroatia.hr.  Također je na stranici moguće pronaći i „Priručnik za siguran boravak u Hrvatskoj“ gdje se nalaze uvjeti koje objekti moraju ispunjavati za dobivanje ove oznake – priopćavaju iz Hrvatske gospodarske komore.

M.K.

 

Novalja.coom