Lika nekretnine

Promet tijekom vikenda

Objavljeno: 12.04.2021

GOSPIĆ - Tijekom vikenda evidentirano je pet prometnih nesreća i provedene su preventivno represivne akcije.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se jučer u Otočcu. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (2), Otočca (1) i Donjeg Lapca (1).
 
Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 59 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 11. travnja u Otočcu, kod 27-godišnjega Hrvata (1.61 g/kg).
 
Najveća utvrđena brzina kretanja od 222km/h izmjerena je u petak, 9. travnja, na autocesti između Ličkog Osika i Gospića kod 34-godišnjeg Slovenca i 51-godišnjeg Hrvata koji su upravljali osobnim automobilima. Oni su kažnjeni novčanim kaznama, te im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom