Lika nekretnine

Dodijeljena Javna priznanja Grada Senja za 2020. godinu

Objavljeno: 24.04.2021

SENJ - Jučer  je u Tvrđavi Nehaj u Senju na simboličan način održana svečana dodjela Javnih priznanja Grada Senja za 2020. godinu, uz prigodnu zahvalu svima koji su svojim predanim i nesebičnim radom u društvenim, gospodarskim, kulturnim, obrazovnim i sportskim područjima uvelike doprinijeli ugledu i promociji grada Senja. Ovogodišnja dodjela, zbog epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa,  upriličena je u drugačijim okolnostima, no bez obzira na skromniju dodjelu, Grad Senj je s velikom zahvalnošću nagrađenima odao dužno poštovanje i priznanje za sve zasluge koje je Odlukom o dodjeli javnih priznanja Grada Senja za 2020. godinu donijelo Gradsko vijeće Grada Senja na svojoj 31. sjednici dana 19. ožujka 2021. godine.

Svečanosti su osim laureata prisustvovali državni tajnik u Ministarstvu branitelja Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave Sanjin Rukavina, zamjenik župana Ličko – senjske županije Vice Nekić i vijećnici Gradskog vijeća Grada Senja u mandatu 2017.-2021. godine.

Svečanu dodjelu Javnih priznanja otvorio je voditelj programa Ivan Prpić, koji je pozdravnim govorom izrazio dobrodošlicu prisutnima.

Nazočnima se obratio obnašatelj dužnosti gradonačelnika Grada Senja Jurica Tomljanović koji je od srca čestitao laureatima, dobitnicima ovogodišnjih priznanja i zajedno sa predsjednikom Gradskog vijeća Grada Senja u mandatu 2017.- 2021. godine Željkom Tomljanovićem javna priznanja uručio nagrađenima.

Počasnim građaninom Grada Senja imenovana je akademkinja Anica Nazor za svekoliki doprinos u promicanju senjske glagoljske baštine.

Javnim priznanjem Grada Senja za životno djelo nagrađena je Štefica Bilović za svekoliki doprinos baštinjenju glazbene kulture i glazbeno – amaterskog stvaralaštva u Gradu Senju. Nagradu je  preuzeo Mislav Bilović, sin nagrađene Štefice Bilović.

Nagrada Grada Senja uručena je Nogometnom klubu Nehaj Senj povodom 100. obljetnice osnivanja i djelovanja te za sveukupan rad i razvoj sporta i odgoj mladih.

Nagrada Grada Senja također je dodijeljena Milanu Rončeviću i Josipu Rončeviću za nesebičnu pomoć i solidarnost s drugima, izraženu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku, u znak zahvalnosti za darovanu krv.

U ime nagrađenih, okupljenima su se obratili akademkinja Anica Nazor i Mislav Bilović.

GS / IB 

Novalja.coom