Lika nekretnine

Mogućnosti financiranja poduzetnika i značaj osiguranja

Objavljeno: 20.05.2021

OTOČAC - Radionica o mogućnostima financiranja poduzetnika i značaju osiguranja bit će održana u utorak, 25. svibnja, u 13 sati, putem aplikacije MS Teams.

Na radionici će predavači iz banaka i društva za osiguranje govoriti o mogućnostima financiranja poslovanja malih i srednjih poduzetnika u kontekstu korona krize i aktualnih izazova u poslovanju.

U uvodnom dijelu bit će predstavljen pregled aktualnih ekonomskih i financijskih kretanja na tržištu, uz kratak osvrt na proces uvođenja eura i s njim vezane prilike za poduzetnike.

U prvom izlaganju predstavit će se i mogućnosti financiranja investicija i obrtnih sredstava malih i srednjih poduzeća putem poslovnih banaka te sažeto prikazati recentni svjetski trendovi s naglaskom na kružno gospodarstvo u kontekstu održivosti poslovanja i doprinosa ciljevima zaštite okoliša, budući da održivost dobiva na značenju i postaje važan faktor u domeni financiranja.

Govorit će se o faktoringu kao obliku kratkoročnog financiranja baziranog na zdravoj i disperziranoj aktivi poduzeća (kratkoročna potraživanja). Faktoring je fleksibilni oblik financiranja jer prati komercijalnu aktivnost tvrtke te je vrijedan alat u uravnoteženju novčanog toka tvrtke. Nakon dinamičnog uzleta i pada faktoringa u RH, vrijeme je da se ova financijska usluga pozicionira kao alternativni i fleksibilni način financiranja operativnog poslovanja, pogotovo malih i srednjih poduzeća.

Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Prijavu za sudjelovanje na ovoj radionici je moguće osigurati prijavom preko web stranice HGK.

M.K.

 

Novalja.coom