Lika nekretnine

Od svačega ponešto

Objavljeno: 07.06.2021

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, šest prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira i dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim Brinjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nametljivog ponašanja. On se sumnjiči da je od siječnja 2018. godine slao poruke 22-godišnjoj Brinjkinji želeći uspostaviti njoj neželjeni odnos. Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Noću 5./6. lipnja nepoznati je počinitelj pokušao provaliti u trgovinu u Ličkom Osiku. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3), Gospića (2) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 108 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od toga 56 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 10 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 5. lipnja u Karlobagu, kod 29-godišnjeg Hrvata (1.65 g/kg).

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Otočca, te svađom i vikom na području Otočca i Karlobaga. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu.

U petak, 4. lipnja u Gospiću je građanin dragovoljno predao 70 komada streljiva call. 7,62×39 mm, 100 komada detonatorskih kapisli i 20 metara sporogorećeg štapina, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom