Lika nekretnine

Na Plitvicama konferencija o budućnosti Europe

Objavljeno: 15.07.2021

PLITVICE - Nacionalni park Plitvička jezera jučer je bio domaćin brojnih uglednika iz hrvatskog političkog života. Naime, u uvijek popularnoj i poželjno hrvatskoj destinaciji održana je Konferencija o budućnosti Europe s naglaskom na ulozi žena u kreiranju europske budućnosti.

Konferenciju, kojoj je prisustvovao i predsjednik Vlade RH gospodin Andrej Plenković, organizirala je zastupnica u EU parlamentu, gospođa Sunčana Glavak a ugledne gošće i sudionice na panelima bile su ministrice u Vladi RH, Nikolina Brnjac, ministrica turizma, Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja zatim ministrica poljoprivrede Marija Vučković, gospođa Nada Murganić te brojne sudionice konferencije.

Uz različite teme koje su obuhvaćene na današnjim panel  raspravama, poseban naglasak bio je na ulozi žena u svakodnevnom kreiranju politika razvoja Hrvatske i Europe. Nadalje, nezaobilazna tema bila je i financiranje projekata iz EU fondova kao i očekivanja od turističke sezone te budućnosti turizma, za Hrvatsku važne gospodarske grane. Zaključci s konferencije su usmjereni na potrebu reguliranja obrazovanja od kuće, omogućiti kvalitetno obrazovanje, poticati zanimanja u skladu s 4. industrijskom revolucijom, omogućavanja razvoja digitalnih platformi, ojačanja kulturnog sektora i prilagodba digitalnim tehnologijama, uključivanje mladih u razvoj, poticanje strateškog razmišljanja, poticanje razvoja sporta, zalaganje za osobe s invaliditetom te ulaganje u razvoj poljoprivrede.

Današnjom konferencijom poslana je poruka cijeloj Europi kako se Republika Hrvatska snažno zalaže za što veću ulogu žena kako u rješavanju svakodnevnih poslovnih izazova tako i  u kreiranju strateških usmjerenja EU.

Ivana Šimatović

Novalja.coom