Lika nekretnine

Outward Bound ljetni programi za djecu iz domova za djecu i udomiteljskih obitelji u Velikom Žitniku

Objavljeno: 16.07.2021

VELIKI ŽITNIK - Od 11. do 17. srpnja u Edukacijskom centru Outward Bounda u Velikom Žitniku održava se sedmodnevni ekspedicijski program za djecu i mlade. Program koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike usmjeren je djeci i mladima iz sustava socijalne skrbi te razvija njihove osobne i socijalne vještine.

Djeci i mladi iz socijalnih ustanova iz cijele Hrvatske (Dječji dom Maestral Split, dom Pula, dom Ivanec, Izvor Selce) te iz udomiteljskih obitelji provode tjedan dana okušavajući se u raznim izazovima koje program i sama ekspedicija u prirodi postavljaju pred njih. Program se održava u sklopu trogodišnjeg projekta „Outward Bound u službi zajednice 2020 – 2023“.

Hrvatska škola Outward Bound dio je međunarodne mreže Outward Bound i u Hrvatskoj postoji i djeluje od 2005. godine. Godišnje uključi više od 1000 polaznika u svoje programe iskustvenog učenja pomoću izazovnih aktivnosti u prirodi. Sudjelujući u programu djeca i mladi imaju priliku bolje upoznati sebe, razviti samopouzdanje, spremnost na preuzimanje odgovornosti, sposobnost suradnje i predvodništva i time ojačati svoj karakter za suočavanje s izazovima svakodnevnog života.

L.J.

 

Novalja.coom