Lika nekretnine

Volonteri u NP Plitvička jezera

Objavljeno: 18.07.2021

PLITVIČKA JEZERA - Tijekom srpnja i kolovoza u Nacionalnom parku Plitvička jezera volontiraju volonteri pod nazivom Zeleni čuvari. Djeluju u sklopu volonterskog programa kojeg Nacionalni park provodi od 2016. godine i do sada je u programu sudjelovalo 23 volontera koji su do sada sakupili preko 2.000 volonterskih sati.

U srpnju je nazočno četvero volontera (Hrvatska, Srbija), a u kolovozu će se angažirati drugih četvero (Francuska, Njemačka, Italija, Hrvatska).

Volonteri dolaze s različitim interesima i životnim obrazovanjem, ali zajedničko je definitivno to što žele odvojiti svoje slobodno vrijeme za volontiranje i što zasigurno vole i cijene boravak u prirodi te se služe nekim stranim jezikom.

Osnovni zadatak volontera je davanje informacija posjetiteljima o programima posjetiteljskog sustava, ali se za razliku od informatora kreću unutar zone posjećivanja, odnosno po stazama. Također, upozoravaju na neprimjereno ponašanje poput silazaka sa staza, kupanja ili slično u granicama svojih ovlasti – priopćavaju u NP Plitvička jezera.

M.K.  

 

Novalja.coom