Lika nekretnine

Podrška poduzetnicima u procesu prijenosa poslovanja

Objavljeno: 29.05.2022

GOSPIĆ - Obrtnička komora Ličko – senjske županije poziva obrtnike na tematsku radionicu u organizaciji HAMAG-BICRO-a koja će se održati 7. lipnja u Step Ri znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci.

Cilj je radionice je ojačati kapacitete poduzetničkih potpornih institucija u Hrvatskoj za pružanje podrške poduzetnicima koji planiraju izlazak iz poduzeća, ali i onih koji, s druge strane, planiraju preuzimanje uhodanih poduzeća kao strategiju ulaska u poduzetništvo (kao alternativu za pokretanje vlastitog poduzetničkog pothvata) ili rast kroz akviziciju, odnosno preuzimanje poslovanja već uhodanog poduzeća (kao alternativu za organski rast), odnosno identificirati lokalne savjetnike koji već pružaju „specijaliziranu“ uslugu koja je dio procesa prijenosa poslovanja (odvjetnike, medijatore, i sl.), ojačati njihovu ponudu, te ih povezati s poduzetničkim potpornim institucijama kako bi se kreirali lokalni ekosustavi podrške za prijenos poslovanja.

Radionicu će održati doc. dr. sc. Mirela Alpeza iz Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR).

M.K.

 

Novalja.coom