Lika nekretnine

Ukralo podvodne puške

Objavljeno: 20.06.2022

GOSPIĆ - U petak, 17. lipnja u Jablancu je nepoznati počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 70-godišnje Riječanke, iz koje je ukrao više podvodnih puški u vlasništvu 37-godišnjeg Riječanina. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je osam prometnih nesreća.
Pet prometnih nesreća je s pet lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Korenice (2), Senja (2) i Novalje (1).
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (1), Korenice (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 20 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je19. lipnja u Gospiću kod 26-godišnjega Gospićanina (1,19 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 245,5 km/h izmjerena je 19. lipnja na autocesti kada je 31-godišnji Nijemac upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom