Lika nekretnine

Povodom proslave Oluje u Kninu

Objavljeno: 04.08.2022

KNIN - U Kninu će u petak 5. kolovoza biti središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“. Vojni ordinarijat u Hrvatskoj proslavit će svetkovinu nebeske zaštitnice Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta.

Proslava počinje u 6.30 sati budnicom ulicama grada Knina. U 9 sati će ispred spomenika hrvatske pobjede „Oluja 95“ na Trgu dr. Ante Starčevića obitelji poginulih, umrlih i nestalih branitelja, hrvatski ratni vojni invalidi, ratni zapovjednici i predstavnici udruga iz Domovinskoga rata, visoka državna i druga izaslanstva položiti vijence i upaliti svijeće. Molitvu kod spomenika predvodit će vojni ordinarij Jure Bogdan. Slijedi središnja svečanost na stadionu NK „Dinara“ i na Kninskoj tvrđavi.

Misa je u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu s početkom u 11.45 sati. Euharistiju predvodi šibenski biskup Tomislav Rogić u zajedništvu s vojnim ordinarijem Jurom Bogdanom, vojnim i policijskim kapelanima, kninskim franjevcima i drugim svećenicima.

U prigodi slavlja 5. kolovoza, vojni i policijski kapelani će u dogovoru sa zapovjednicima postrojbi, odnosno načelnicima policijskih uprava organizirati misna slavlja i molitve za Domovinu.

IKA

 

Novalja.coom