Lika nekretnine

Tijekom vikenda 12 prometnih nesreća

Objavljeno: 02.05.2023

GOSPIĆ  - Jučer oko 17,05 sati u tunelu Sveti Rok u smjeru Splita dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene.

Prometna nesreća se dogodila kada je 32- godišnjak upravljao osobnim automobilom ite je započeo pretjecanje u tunelu, a da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, te je za vrijeme pretjecanja udario u vozilo ispred sebe, a kojim je upravljao 41-godišnjak. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobili su vozači, a koji su prevezeni u Opću bolnicu Zadar.

Protiv 32-godišnjaka će nadležnom državnomu odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog produženog vikenda evidentirano je dvanaest prometnih nesreća. Dvije prometne nesreće su s tri teško ozlijeđene osobe a dogodile su se na području Gospića i Karlobaga, jedna prometna nesreća je s dvije lakše ozlijeđene osobe a dogodila se na području Senja. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (1), Senja (2), Otočca (5)  i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđeno je 38 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 29. travnja u Gospiću kod 37-godišnjaka (1,25 g/kg).

PU ličko-senjska
 

Novalja.coom