Lika nekretnine

U subotu 38. Plitvički maraton

Objavljeno: 01.06.2023

PLITVIČKA JEZERA - Davne 1981. nekoliko trkačkih entuzijasta došlo je na ideju kako približiti ljepote Parka trkačima te je tako 18. listopada 1981.  godine održan prvi Plitvički maraton. Oružana agresija na Hrvatsku i okupacija Plitvičkih jezera prekinula je tradiciju održavanja Maratona 5 godina, pa se zbog toga ove godine održava 38. Plitvički maraton.

Ovogodišnji maraton se održava u subotu 3. lipnja, a trče se tri utrke:

  • 42 km - tradicionalnog maratona,
  • 21 km - polumaratona, koji nosi naziv „Valentina Valjak“ u spomen na prerano preminulu pobjednicu 35. Plitvičkog polumaratona, te
  • 5 km - za one koji su bolji na kratkim stazama, a ujedno i staza namijenjena za obitelji i pratnju naših maratonaca i polumaratonaca.

Ove godine na maraton je prijavljeno rekordnih 1.147 natjecatelja iz čak 40 država svijeta.

Generalni pokrovitelj utrke, a to je Nacionalni park Plitvička jezera,  osigurao je za sve trkače ulaznicu za Park koja vrijedi za jedan od tri dana (petak, subota ili nedjelja). Popusti su također dogovoreni za Ranch Terra, Pećinskipark Grabovača, Speleolon, te Adrenalinski park.

Plitvički maraton počet će u 9 uri startom maratona i polumaratona,  u 9:10 bit će start utrke na 5 kilometara, od 14 do 15 uri bit će proglašenje pobjednika, u 15 uri počinje Minein koncert, potom tombola, da bi završetak bio u 17 uri.

Na ovogodišnjem polumaratonu nastupit će i naša poznata glumica i maratonka Ecija Ojdanić -  Priopćavaju iz Parka.

M.K.

 

Novalja.coom