Lika nekretnine

90. godišnjica Premužićeve staze

Objavljeno: 05.07.2023

KRASNO - Park prirode Velebit i Nacionalni park Sjeverni Velebit proslavit će 90-te godišnjicu Premužićeve staze. Ovom proslavom želi se predstaviti ovo remek-djelo suhozidnog graditeljstva kojim se danas u suvremenim okolnostima, baš kao nekad, upravlja s visokom sviješću o nužnoj povezanosti čovjeka s prirodom, ali i istaknuti kulturna vrijednost ove staze s ciljem očuvanja prirode, baštine i krajolika za buduće naraštaje.

Stoga je za tu prigodu pripremljen dvodnevni program, koji će se održati 13. i 14. srpnja. Program predviđa promociju vodiča Premužićeva staza autora Alana Čaplara (13. srpnja) na Baškim Oštarijama te planinarenje Premužićevom stazom od Zavižana do Alana (14. srpnja).

Za potrebe programa 14. srpnja bit će organiziran prijevoz autobusom iz Krasna do Zavižana (okupljanje u 8,30 uri ispred Upravne zgrade NP Sjeverni Velebit), te povratak u večernjim satima s Alana u Krasno. Hodanje traje 5 do 6 sati (14 km), potrebna oprema: gojzerice ili tenisice za planinarenje, slojevita odjeća, voda.

Kako je broj mjesta u autobusima ograničen potrebno je prijaviti se do 10. srpnja – vele u NP Sjeverni Velebit.

M.K.

 

Novalja.coom